Miąższ Aloe Vera – wszystkie dodatkowe składniki pochodzenia naturalnego!

Aloe_GelZastanawiasz się, jakie są dodatkowe składniki w miąższu aloesowym firmy Forever Living Products? Czy są one, aby na pewno pewne i zdrowe dla organizmu? W tym artykule opisze każdy z nich, byście się przekonali o bezpiecznym składzie tego suplementu diety.

Zacznijmy od tego, że miąższ liści Aloe Barbadedensis Miller (odmiana najbogatsza w substancje odżywcze) jest stabilizowany w sposób naturalny i zastrzeżony patentami USA nr 4178372 i  444613. Aloes jest pozbawiany skórki, gdzie znajdują się drażniące i przeczyszczające substancje – aloina i emodyna. Czysty miąższ zawiera liczne aminokwasy, witaminy, składniki aktywne, substancje odżywcze, minerały, enzymy, polisacharydy, kwasy organiczne, antrachinony.

Oto skład suplementu diety Aloe Vera Gel:

Składnik Zawartość w 100g produktu

Zawartość w zalecanej dziennej porcji produktu (2 łyżki = 30 ml = 28,8 g)

Miąższ aloesowy

Sorbitol

Kwas askorbinowy

Sorbinian potasowy

Kwas cytrynowy

Papaina

Guma ksantanowa

Benzoesan sodowy

Tokoferol

97,4 g

2,16 g

0,21 g

87,3 mg

60,3 mg

33,7 mg

18,9 mg

9 mg

4,7 mg

28,05 g

0,62 g

0,06 g

25,14 mg

17,37 mg

9,7 mg

5,4 mg

2,6 mg

1,4 mg

czysty miąższ aloesowySorbitol wodny jest uzyskiwany z odpowiednio przetworzonej kukurydzy. Bardzo dobrze wspomaga przyswajanie witamin i składników mineralnych.

Kwas askorbinowy, czyli witamina C. Pozytywnie wpływa na odporność, wzmacnia naczynia włosowate oraz przyspiesza proces gojenia ran. Jest to przeciwutleniacz pochodzenia roślinnego, który spełnia dużą rolę przy formowaniu komórek kolagenowych.

Sorbinian potasowy w formie naturalnej jest otrzymywany poprzez ekstrakcję owoców jarzębiny. W organizmie ulega procesowi beta-oksydacji, czyli przemian typowych dla kwasów tłuszczowych. Jest w pełni bezpieczny i dobrze rozpuszczalny w wodzie. Dopuszczalna dzienna dawka wynosi 25 mg/ kg masy ciała.

Kwas cytrynowy jest otrzymywany z owoców cytrusowych. Zawiera liczne witaminy (w tym C) oraz składniki mineralne. Powszechnie używany w przemyśle spożywczym, gdyż reguluje poziom pH. Jest niezbędny w procesie budowy komórek ciała oraz bierze udział w cyklu energetycznym Krebbsa.

Papaina uzyskiwana jest z owoców papai. Jest to naturalny enzym wspomagający przyswajanie białka.

Guma ksantanowa jest pozyskiwana z glonu morskiego brunatnicy. Jest to składnik, który naturalnie stabilizuje i tworzy emulsję.

plantacje aloesuBenzoesan sodowy w formie naturalnej jest uzyskiwany z owoców jeżyn i jagód górskich. Substancja ta zapobiega namnażaniu bakterii w trakcie używania produktu. Jest w pełni bezpieczna i dobrze rozpuszczalna w wodzie. Dopuszczalna dzienna dawka wynosi 5 mg/ kg masy ciała.

Tokoferol (witamina E) to naturalny przeciwutleniacz. Pozyskiwany jest z ziarenek ryżu, zarodków pszenicy i innych olejów roślinnych. Bierze udział w dostarczaniu składników odżywczych do komórek, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i zmniejsza ryzyko zachorowań na raka.

Jeśli macie dodatkowe pytania, piszcie w komentarzach. Jeśli chcecie zamówić miąższ Aloe Vera, więcej info tutaj: „Zamów kosmetyki Aloesowe”. Pozdrawiam.


Skomentuj mój wpis jako pierwszy!

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

W trosce o Twoje piękno...


Copyright © 2014-2020 Olwin. Wszelkie prawa zastrzeżone.